Sarajevo
0

Koncert "Tribute to "Indexi" u klubu Sloga

Sarajevo-x.com
Najstarija diskografsko-muzička kuća u BiH Sarajevodisk za prvu noć Sarajevo Film Festivala, 22. jula, organizira izuzetan muzički događaj - koncert "Tribute to Indexi" u izvođenju grupe "Gruhak" i specijalnih gostiju, nekadašnjih članova "Indexa" i njihovih prijatelja.

"Gruhak" je jedan od najdugovječnijih dubrovačkih bendova. Prošle godine proglašeni su najboljim istočnoevropskim cover bendom, a u svom repertoaru već godinama njeguju muzičkih opus Indexa. Koncert ove grupe pod nazivom "Tribute to "Indexi" u potpunosti je posvećen sarajevskom bendu i svoju premijeru ima upravo u Sarajevu. Sigurno ne bez razloga, trenutno se smatraju najboljim izvođačima pjesma čuvenog sarajevskog benda

"Specijalno za ovaj koncert svoj četveročlani sastav pojačali smo sa još dva člana, dvojicom kalvijaturista. Nikad nismo bolje zvučali. Sa uzbuđenjem radimo na pripremama i iščekujemo večer kada ćemo zapaliti sarajevsku publiku", kaže vođa sastava, Ivan Jakić.

"U groznici prve večeri Sarajevo Film Festivala uživajmo u legendarnim pjesmama jedne od najvećih pop-rock grupa na Balkanu, sarajevskih Indexa, na mjestu gdje su počinjali svoju karijeru, u sarajevskoj Slozi", poziva izvršni producent koncerta Nešo Kovač.

Sponzori koncerta su Stock BiH i Tuborg pivo.