{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Koncert "travničkih beba" u petak u Slogi

S
21.12.2009. u 15:21
0
1
Koncert "travničkih beba" u petak u Slogi
0
Koncert "travničkih beba" u petak u Slogi
KillingJazzHardCoreBaby u petak, 25. decembra, održat će koncert u sarajevskom klubu Sloga. Svirka počinje u 21 sat, a za nastavak dobre atmosfere i plesne večeri pobrinut će se DJ Nazzif.
Bend koji čine pjevačica Ivana Brdar i kolege Deni Sijah, Mirza Lendo, Kemal Destanović i Jan Delić i ovog puta obećava vješto isprepletene muzičke stilove i agresivni pop zvuk, s obzirom da su svi članovi benda naklonjeni različitim muzičkim pravcima.

Album "Track One"KJHCB-a izašao je na tržište cijelog regiona, a muzički kritičar Bane Lokner ih je nazvao "travničkim bebama", te pohvalio riječima: "Koliko god nije bilo lako izgovoriti/spelovati njihovo ime na samom početku takmičarskog upoznavanja i predstavljanja, isto tako njihova muzička forma i generalni koncept, ukazivali su da se radi o bendu koji ni po čemu nije 'banalno' jednostavan ili običan. Travničani su se oslonili na stil kojeg su u većoj meri autentično kreirali, i kroz kojeg se prepliću različite forme , od elektronskih preko onih sa rock prefiksom, do funk i crossover dodataka, tako karakterističnih za vreme u kojem živimo. U svojim redovima KillingJazz... imaju muzilčare koji studiozno, takoreći filigranski istražuju zvučno-tonalne modalitete, pronalazeći kroz aranžmane neočekivana finalna rešenja. Takođe, bend se može pohvaliti, da u postavi ima pevačicu čija energija motiviše ostatak tima, da se u kontaktu sa publikom izvuče maksimum. Album 'Track One' trebao bi deo pomenute energije i 'Killing...' vibraciju preneti koliko je to moguće većem delu slušalačke populacije, kao i onim konzumentima koji su imali priliku da ih upoznaju samo u koncertnoj formi. KillingJazzHardcoreBaby ulaze spremni u novu fazu vlastite karijere, koja će sigurno biti mnogo teža od dosadašnje."

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: