{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Koncert Tijane Dapčević u Pivnici HS uz Sarajevsko pivo

14.10.2015. u 10:24
0
9
Koncert Tijane Dapčević u Pivnici HS uz Sarajevsko pivo
0
Koncert Tijane Dapčević u Pivnici HS uz Sarajevsko pivo
Poznata pop pjevačica Tijana Dapčević nastupit će 16. oktobra u Pivnici HS na sarajevskom Bistriku. Posjetitelji Pivnice HS koji dođu na koncert, moći će uživati u njenim najvećim hitovima, ali i u jednom od najboljih sarajevskih proizvoda, koji ima tradiciju dugu 150 godina - Sarajevskom.
Ova popularna makedonska pjevačica je još kao djevojčica pokazala talent za muziku. Sa pet godina je upisala nižu muzičku školu, a u sedmoj je počela da svira violončelo. Tokom školovanja, učestvovala je na nekoliko republičkih i saveznih takmičenja bivše Jugoslavije i osvojila značajne nagrade. Svirala je u Makedonskoj filharmoniji, a također i u jednom od najpopularnijih orkestara u Leipzigu.

Diplomirala je 1999. na Muzičkoj akademiji u Skoplju, odsjek violončelo. Tokom godina, bila je bila učesnik mnogobrojnih festivala, kao što su: Evrovizija (Danska, ’14.), Sunčane skale (1. mesto, ’02.) , Pjesma mediterana (1. mesto, ’05.), Radijski festival (1. mesto ’06.) itd. Bila je voditelj na radiju, televiziji, i glumila u pozorištu.
Koncert počinje u 21 sat, a ulaznice se mogu kupiti u Pivnici HS po cijeni od 10 KM. Informacije i rezervacije na brojevima telefona 033 239 740 i 061 488 019.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: