Muzika
0

Koncert starogradskih pjesama i romansi Vesne Domorocki

FENA
U Bosanskom kulturnom centru (BKC) u Sarajevu u ponedjeljak je održana promocija starogradskih pjesama i romansi u interpretaciji Vesne Domorocki "Muzika i prijatelji na jednom mjestu" uz Tamburaški orkestar Muzičke produkcije BHRT-a.

"Napravila sam jednu malo veću pauzu ali se vraćam što mi je posebno drago. Iako živim u Italiji, nisam nikada zaboravila svoj grad, uvijek sam mislila na Sarajevo", rekla je Domorocki.

Dodala je kako je ovo ujedno i proslava 30 godina umjetničkog rada i "večeras se pojavljujem sa starogradskim pjesmama i romansama i na taj način iskazujem i ljubav prema muzici koja me je pratila svih ovih godina".

Organizator promocije je Udruga "Libertas".

Ljubitelji i poštovaoci starogradskih pjesama i balada večeras su mogli uživati u romansama Vesne Domorocki, čiji novi CD nosi naziv "Ljubila sam crno oko".

"Bosanski kulturni centar se odazvao ponudi da ustupi mjesto promociji novog CD-a Vesne Domorocki jer treba njegovati bh. tradiciju i omogućiti promociju izvođačima koji su zaslužni za razvoj bh. muzičke scene", rekao je Marijo Pejić, direktor BKC-a.