|

FOTO+VIDEO
/
Koncert Shaderwan Codea bit će jedinstveno muzičko putovanje

Koncert Shaderwan Codea bit će jedinstveno muzičko putovanje
0
S
Piše: A. Dž.
23.11.2011. u 15:51
10
komentara
0

dijeljenja
1/6 Merima Salkić i Sejo Sexon (Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com)
2/6 Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
3/6 Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
4/6 Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
5/6 Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
6/6 Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Grupa Shaderwan Code, koju čine članovi benda Zabranjeno pušenje i djevojke iz hora Arabeske Zagrebačke džamije, 25. novembra, na Dan državnosti BiH, predstavit će javnosti svoj projekt na kojem su vrijedno radili protekle četiri godine.
Istinskim muzičkim i scenskim spektaklom u Bosanskom kulturnom centru u Sarajevu Zabranjeno pušenje i Arabeske pokazat će svu ljepotu dragocjenog naslijeđa bosanske muzike.

Kako je kazao frontmen Zabranjenog pušenja Sejo Sexon koncert u BKC-u će biti jedan od najljepših trenutaka jer je 25. novembar vezan za historiju zemlje, ali i projekt Shaderwan Code.

"Naš projekt i naš CD predstavljaju presjek svega onoga što se dešavalo u našoj lijepoj zemlji, barem na tom muzičkom planu, a na tom planu su se dešavale ljepše stvari nego u stvarnosti. Svu ljepotu svojih života smo proživjeli kroz bosansku muziku. Ovo je bio naš pokušaj da napravimo saharu u kojoj će se moći izvaditi svaki dragulj, od sevdalinke, ilahije i kaside", kazao je popularni Sula na konferenciji za novinare u BKC-u.

Saradnja Zabranjenog pušenja i djevojaka iz hora Arabeske počela je tokom rada na soundtracku filma Nafaka, a u aprilu ove godine kreirali su muzički prvijenac Kad procvatu behari.

"Vidjeli smo da, iako smo iz različitih svijetova, na isti način mislimo o tom nekom našem naslijeđu i odnosu i trudu koji bi trebalo u to uložiti i shvatili smo da trebamo zajedno raditi. Tu nije bilo komercijalnog razloga, više druženje i entuzijazam da te pjesme dobace do mladih ljudi. Prije svega zato što su te pjesme snimane davno i zaboravljene su od tih nekih novih generacija i mislili smo da smo mi dobar link da ih uvežemo s nečim što je njihova prošlost i njhovo naslijeđe", kaže Sexon.Članica hora Arabeske Merima Salkić kaže da su se djevojke iz hora u ovaj projekat upustile iz ljubavi prema sevdahu.

"Učinilo nam se to kao zabavna kombinacija i ispostavilo da smo u pravu", zaključila je Salkić.

Koncert Shaderwan Codea će uz svjetlosne efekte i videoprojekcije biti jedinstveno muzičko putovanje koje će sigurno oduševiti sarajevsku publiku.

Ulaznice za koncert su u prodaji na platou KSC Skenderija, ispred Sarajevske tržnice te na blagajni Bosanskog kulturnog centra u Sarajevu. Cijena ulaznica u pretprodaji je 30 KM, dok će na dan koncerta koštati 40 KM. Koncert počinje u 20 sati.
Prijavi grešku


Komentari (10)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...