{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Koncert Sanela Redžića u Tuzli

S
3.9.2008. u 10:23
0
0
Koncert Sanela Redžića u Tuzli
0
Koncert Sanela Redžića u Tuzli
Mladi bosanskohercegovački gitarista Sanel Redžić održat će u ponedjeljak 8. septembra samostalni koncert u Tuzlanskom narodnom pozorištu.
Koncert će biti održan u okviru manifestacije Tuzlansko ljeto u organizaciji Općine Tuzla. Redžić je za ovu priliku pripremio i poseban repertoar kojeg čine djela Johanna Sebastiana Bacha, Alexandrea Tansmana, Isaaca Albeniza, Luigija Legnanija, Johanna Kaspara Mertza i Joaquina Rodriga.

Uspješni gitarista koji je upravo završio prvu godinu studija na muzičkom konzervatoriju u njemačkom Weimaru, nastupit će u rodnom gradu godinu dana nakon svog prethodnog koncerta. Svoj prvi album Redžić je objavio prošle godine za sarajevski Gramofon, a početkom naredne godine za istog izdavača bit će objavljen Sanelov drugi album. Osim što će publika koncerta u Tuzli imati priliku uživati u djelima vrhunskih kompozitora u interpretaciji umjetnika kojeg odlikuju muzikalnost i veliki interpretatorski talenat, organizator manifestacije Tuzlansko ljeto je osigurao besplatan ulaz na koncert za sve posjetitelje.

Sanel Redžić će tuzlanski koncert održati nakon koncerta u Lipiku u Hrvatskoj gdje će nastupiti u okviru ciklusa Virtuoso.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: