Predstavlja novi album
43

Koncert Sanela Marića Mare 30. novembra u Lutkarskom pozorištu Mostar

Klix.ba
U petak, 30. novembra, u intimnoj atmosferi Lutkarskog pozorišta Mostar bit će održan promotivni akustični koncert Sanela Marića Mare "Kovilje vs Vasduh".

Dario Lukić (klavir) i Sanel Marić Mara (vokal, gitara) će prvi put nakon izlaska novog albuma "Kovilje" mostarskoj publici predstaviti pjesme s ovog albuma, ali i podsjetiti na neke od hitova s već poznatog i nagrađivanog albuma "Vasduh".

''Za mene je svirati u Mostaru uvijek nešto posebno, a naročito u Lutkarskom pozorištu. Mjestu gdje smo prije 18 godina uradili prvi internet live koncert u BiH s lokalnim, regionalnim i internacionalnim muzičarima u humanitarne svrhe. Tada je to bio moj prvi samostalni koncert gdje sam predstavio sve svoje pjesme, da bi 18 godina kasnije s ukupno četiri albuma iza sebe ponovo našoj publici mogao podariti jednu čarobnu noć gdje ćemo svi biti ''hipnotisani', kako to pojedini fanovi našeg zvuka vole kazati", poručio je Sanel Marić Mara.

Koncert počinje u 20 sati, a svi zainteresovani karte mogu kupiti svakim danom u prostorijama OKC Abrašević i Calamus Club po promotivnoj cijeni od 10 KM, te na dan koncerta u Lutkarskom pozoristu.

''Dođite da se odmorimo'', poručio je Mara i pozvao na koncert svoje Mostarce kao i sve ljude koji vole i osjećaju njegovu muziku.

Mara je uputio posebnu zahvalu Lutkarskom pozorištu Mostar i direktoru Edinu Kmetašu na susretljivosti i razumijevanju za njegov rad, kao i Ameru Ćatiću – Ćati na dugogodišnjoj sveobuhvatnoj pomoći.