Muzika
0

Koncert povodom desete godišnjice od smrti Princeze Diane

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Američki reper Kanye West i britanski roker Rod Stewart nalaze se na listi umjetnika koji će 1. jula nastupiti na koncertu kojim će se obilježiti deseta godišnjica od tragične smrti Princeze Diane.

Dianini sinovi, prinčevi William i Harry organiziraju ovaj događaj na londonskom Wembley stadionu. Iako će princ Harry za nekoliko sedmica morati ići u Irak po naređenju vojske, zvaničnici se nadaju da će mu ipak biti dopušteno da prisustvuje ovoj manifestaciji.

"Mislim da će mu komandant dopustiti da napusti vojsku u tom preiodu", rekao je direktor organizacionog odbora koncerta, Geoffrey Matthews.

Umjetnici koji će nasupiti su, između ostalih, i Lily Allen, Natasha Bedingfield, The Feeling, James Morrison, Orson, Status Quo, Elton John, Duran Duran, Bryan Ferry, Joss Stone i Pharrell Williams.

Kada je u decembru ove godine po prvi put najavljen ovaj koncert, za samo 17 minuta prodato je 22.500 ulaznica. Organizator očekuje 62.000 posjetitelja.

Koncert će se prenositi u 140 zemalja, a cijela manifestacija trajat će oko 5 sati. Na dan koncerta, 1. jula, Princeza Diana bi slavila svoj 46. rođendan.

"Ovo je najbolji rođendanski poklon", izjavio je princ Willliam.

Princeza Diana poginula je 31. augusta 1997. godine u saobraćajnoj nesreću u Parizu.