Zabava za najmlađe
85

Koncert "Pahulje i Suncokreti" održan u Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo

Klix.ba
Foto: Dragana Maunaga
Koncert "Pahulje i Suncokreti" hora za male i mlade "Suncokreti", održan je jučer u Međunarodnom centru za djecu i omladinu Novo Sarajevo. Izvedbom 12 kompozicija među kojima su "Najveće blago", "Prijatelji", "Kao Pipi duga čarapa" i "Clouds", "Suncokreti" su ispunili srca male i velike raje.

U tome su im pomogli solisti Kerim Karišik i Husejn Bajraktarević i balerina Emina Busuladžić učenici OMBŠ "Novo Sarajevo", polaznici Škole pop-rock gitare Hamdije Salihbegovića koji su odsvirali kompozicije "Blues", "Tico tico" i "Can't buy me love", te gosti Laka i Mirela sa kojima su izveli i kompozicije “Pokušaj“ i “Kad bi svi“.

Voditelj hora za male i mlade "Suncokreti", Nedžad Merdžanović, istakao je da ovaj prednovogodišnji koncert polako prerasta u tradiciju.

"I pored poteškoća koje sada po pravilu prate ovakve manifestacije i sadržaje, uspjeli smo ako ništa zbog najmlađih da ostanemo na putu koji smo zacrtali od samog osnivanja, a to je autorska dječija pjesma i osmijeh na licima, baš kao nagrada", naveo je Merdžanović te se posebno zahvalio sponzorima koncerta koji su jednim dijelom otkupili ulaznice za učenike osnovnih škola koji su u inkluzivnom programu i stanju socijalne potrebe.

Novitet ovogodišnjeg koncerta je zimski bazar koji su organizovali roditelji djece članova hora, a svi posjetitelji mogli su kupiti prigodne poklone za nadolazeće novogodišnje praznike.

Održavanje prednovogodišnjeg koncerta "Pahulje i Suncokreti" posebno su podržali UNICEF BiH, Centar za obrazovne inicijative "STEP BY STEP", Mikrokreditna fondacija SUNRISE, Triptih Design Studio, Agencija Pal-e i Bejtovic Communications.

Više sadržaja i detalja o Suncokretima možete pronaći na njihovoj zvaničnoj web stranici www.suncokreti.ba.