Muzika
0

Koncert J. Blunta: Već u prvih sedam dana 500 rezervisanih karata

Sarajevo-x.com
Povodom koncerta popularnog britanskog pjevača Jamesa Blunta razgovarali smo sa PR-om agencije Art Zone, koja organizuje koncert, Almom Telibečirević. Ovom prilikom saznali smo nešto više o aktivnostima ove agencije, zainteresiranosti fanova za skorašnji koncert i o dolasku Sanele Jenkins i Roberta Cavallija u Sarajevo.

Kako i kad je Art Zone odlučio pozvati Jamesa Blunta da gostuje u Sarajevu?

Art Zone se već duži niz godina bavi koncertnim aktivnostima. Uglavnom su u pitanju svjetski priznata imena. Želja nam je bh. publici priuštiti visokokvalitetne koncerte poput koncerata u drugim metropolama širom svijeta. Do sada smo organizirali koncert Jamiroquaia, bh. i hrvatsku turneju pijaniste Maksima Mrvice, MTV Exit gdje su pored Siktera učestvovali Dubioza Kolektiv i Asian Dub Foundation, te nedavno održanu turneju najpoznatijeg plesnog show-a "Lord of the Dance". Ovoga puta uz pomoć uspješne Sarajke Sanele Jenkins, inače poznatog humaniste, osnivača humanitarne fondacije "Irnis Ćatić" koja nosi ime njenog brata, koji je svoj mladi život izgubio tokom agresije na BiH, i agencije Charmenko koja zastupa Jamesa Blunta organizujemo koncert ove velike britanske zvijezde.

Koliko je zainteresovanih fanova njegove muzike dosad rezervisalo ulaznice i koliko posjetilaca očekujete?

Otkako smo krenuli sa online rezervacijama putem naše web stranice www.art-zone.ba za manje od sedam dana smo dobili preko 500 rezervacija. S obzirom da je u pitanju jedinstven koncert u regiji, očekujemo posjetioce iz susjedih zemalja pa smo shodno tome koncert premjestili iz dvorane “Mirza Delibašić” u Zetru i samim tim očekujemo zaista posjećen koncert.

Da li je poznato hoće li ijedna predgrupa nastupiti na koncertu Blunta?

Postoji mogućnost da će eventualna predgrupa nastupiti prije velike pop zvijezde, no ti dogovori su još u toku, jedino što vam mogu reći jeste da se pregovara da to budu poznate bh. grupe.

Možete li nam reći nešto više o dolasku modnog dizajnera Roberta Cavallija na koncert popularne britanske zvijezde?

Svakako, Roberto Cavalli je veliki prijatel i Jamesa Blunta i Sanele Jenkins, tako da je ovoga puta uklopljeno ugodno s korisnim. I Cavalli je potvrdio svoj dolazak u Sarajevo. Roberto Cavalli je poznat kao veliki prijatelj svjetskih muzičkih i filmskih zvijezda poput Lennyja Kravitza, Madonne, Drew Barrymore, Sharon Stone, Jennifer Lopez i mnogih drugih, za koje je dizajnirao odjevne predmete. Oni uvijek sa užitkom nose neka od njegovih unikatnih modnih rješenja.

Da li u skoroj budućnost Art Zone planira dovesti još neka slavna muzička imena?

Naravno, Art Zone namjerava nastaviti organizirati nesvakidašnje koncerte i kulturna dešavanja. Da li će to biti tokom ljetnog perioda ili najesen bit će na vrijeme objavljeno.