Dom mladih
0

Koncert grupe "Lollobrigida" krajem novembra

FENA
U sarajevskom Domu mladih će 27. novembra nastupiti sastav "Lollobrigida", a što će ujedno biti njihov prvi koncertni nastup nakon što su u Berlinu osvojili MTV nagradu "Best Adria Act".

"Lollobrigida" po prvi put dolazi u Sarajevo u sastavu: ženski vokali Ida i Petra, Shimec (gitarista Pipsa) i tri Slovenca: Kleemar, David i Jernej.

Ovaj electro pop punk sastav je 5. novembra osvojio MTV nagradu "Best Adria Act" u konkurenciji takvih bendova kao što su Dubioza kolektiv i Darkwood dub.

Pored ove muzičke atrakcije, istu noć nastupit će bend "Predgrupa" koji će premijerno prezentirati svoj drugi studijski album koji upravo izlazi na tržište.

"Predgrupa" je nastala 2003. i prvi veći proboj na muzičkoj bh. sceni su imali kao finalisti festivala "Moja BiH" kada su zauzeli drugo mjesto sa pjesmom "Da sutra ne bi bilo".

Prvi album "Rock and roll žvake" izdali su 2004., a s obzirom da nisu imali izdavača, sve su pjesme stavljene na njihovoj internet stranicu za besplatan download.

Upravo ovih dana će se na tržištu naći njihov drugi studijski album "Komercijala" dok se video-spot za singl "Muškarci ne plaču" na bh. tv stanicama emitira od jula kada je i snimljen.

Ulaznice za koncert će se uskoro naći u prodaji, a njihove cijene će biti 15 KM u pretprodaji i 20 KM na dan koncerta, saopćeno je iz Art Zonea.