|

Koncert grupe Corbansick 23. septembra

Koncert grupe Corbansick 23. septembra
0
S
Sarajevo-x.com
11.9.2006. u 13:19
0
komentara
0

dijeljenja
Koncert grupe Corbansick 23. septembra
Nakon ljetne pauze, ponovo ćete uživo moći slušati sarajevski rapcore band "Corbansick". Band će nastupati zajedno sa sastavima "Kamikaze" i "Capital City Crew", a svirka je planirana za 23. septembar u sarajevskom clubu "Bock" (FIS).
Corbansick je nastao u julu 2003 godine. Nakon formiranja slijede brojni koncerti širom BiH, gdje su nastupali s velikim imenima balkanske alternativne muzičke scene, kao što su: Eyesburn, Dubioza Kolektiv, Zabranjeno Pušenje, Elemental, TBF, Erogene Zone, Irina i mnogi drugi. Njihova kombinacija različitih muzičkih stilova je doprinjela stvaranju neobičnog i agresivnog zvuka koji se na prostorima bivše Jugoslavije nije mogao čuti, popularno nazvan Rapcore/Nu metal.

Veliku podršku bendu dao je i pokret "Dosta!", s kojim članovi benda sarađuju, ta na taj način doprinose mijenjanju slike društva u BiH.

Ova svirka je ujedno i posljednja koju "Corbansick" planira uraditi prije ulaska u studio FKR-a. Snimanje albuma je, kako kažu momci iz grupe, zakazano za mjesec oktobar u produkciji Brane Jakubovića (Dubioza Kolektiv).
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.