Muzika
0

Koncert Gorana Karana 21. marta u Sarajevu

Sarajevo-x.com
U Coloseum Club ponovo dolazi hrvatski pjevač Goran Karan. On će publiku u ovom sarajevskom klubu uveseljavati svojom pjesmom 21. marta od 22 sata.

Goran je rođen 2. aprila, 1964. godine u Beogradu. Muzikom se bavi još od 80-tih godina nastupajući u grupama "Epicentar", "Deveti krug", "Zippo", "Big Blue".

Početkom 1997. godine počinje solo karijeru, a 1999. godine objavljuje svoj prvi solo album "Kao da te ne volim". Vrlo uspješno nastupa kao samostalni izvođač, te je, zbog velikog interesa publike, 2000. godine održao četiri velika solistička koncerta u Koncertnoj dvorani "Vatroslav Lisinski" u Zagrebu.

Na "Dori 2000" s pjesmom "Kad zaspu anđeli" Goran osvaja prvo mjesto i na takmičenju za pjesmu Eurovizije u Stockhlomu predstavlja Hrvatsku gdje osvaja deveto mjesto.

Do danas, Goran je objavio ukupno šest samostalnih albuma od kojih su svi prodati u dijamantskom i zlatnom tiražu.

Goran i njegov šestočlani bend "Vagabundo" se trenutno priprema za veliku sjeverno - američku turneju koja počinje 12. aprila 2009. u Clevelandu.

Još jedna zanimljivost je ta što će u junu ove godine, Goran učestvovati u velikom fudbalskom humanitarnom spektaklu u Splitu, gdje će, pored Gorana, učešće uzeti predstavnici hrvatske estradne muzičke scene (Oliver Dragojević, Toni Cetinski, Boris Novković, itd.) i talijanski velikani kao što je Eros Ramazzotti.

Ova humanitarna utakmica se održava u svrhu prikupljanja sredstava za izgradnju dječije dnevne bolnice u Splitu.