Muzika
0

Koncert Ede Maajke 9. maja u Sarajevu

Sarajevo-x.com
Koncert Ede Maajke, najpoznatijeg rappera i urbanog umjetnika na Balkanu, i promocija njegovog novog albuma održaće se 9. maja 2008. godine u Bosanskom kulturnom centru Sarajevu.

Koncert će početi u 20.00 sati, a pored Ede, nastupiće javnosti već dobro poznati Frenkie i DJ Soul, iz FmJam ekipe. Edo nam još dovodi goste iz Hrvatske: General Woo, Burky, Dyala itd.

Edo Maajka je u martu ove godine na tržište izbacio novi album nazvan "Balkansko a naše". Koncert u Sarajevu te koncert u Visokom, koji bi se trebao održati dan prije, 8. maja, označiti će početak promoviranja novog albuma u našoj državi.

Naime, posjetitelji koncerta u glavnom gradu Bosne i Hercegovine prvi će imati priliku da čuju izvedbe pjesama sa već dobro u publici primljenog albuma "Balkansko a naše".

Novi album našeg, a balkanskog Ede sadrži petnaest pjesama, a već je i od ranije poznato da su Edini albumi mješavina odlične muzike, socijalno angažiranih tekstova sa određenom dozom bosanskog šarma, te da se uvijek tu nađu pjesme za svakoga i svačiju dušu.

Prvi singl sa Edinog albuma bila je pjesma Pokradi Lovu, a slijedio je i nostalgični hit Gansi. Sarajevska publika imaće priliku u maju da uživo čuje te i druge pjesme sa novog i starijih albuma.

Za organizaciju ovog eventa zaslužna je organizacija Bussin Crew, koja se već niz godina bavi organizovanjem koncerta, podržavanjem hip- hop kulture te, u posljednjih godinu dana i izdavanjem prvog i jedinog bosansko-hercegovačkog hip hop magazina BASIC.