{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Koncert duhovne indijske muzike u Mediacentru

17.12.2003. u 16:21
0
0
Koncert duhovne indijske muzike u Mediacentru
0
Koncert duhovne indijske muzike u Mediacentru
Mediacentar Sarajevo i grupa Govinda Gita pozivaju Vas na veče BHAJANA, ethno duhovne muzike, koja dočarava jedinstveno putovanje u Indiju, zemlju misterija, jogija i drevnih mantri.
Mjesto susreta: Mediacentar Sarajevo, Kolodvorska 3.

Vrijeme susreta: petak, 19. decembra 2003. godine u 20.00 sati.

Ulaz slobodan.

Od svog osnivanja grupa Govinda Gita je imala više od 100 nastupa u svim većim gradovima u BiH (Sarajevu, Tuzli, Banja Luci, Bihaću) i Hrvatskoj u Varaždinu, Čakovcu, Karlovcu, Rijeci, Puli...

Okosnicu muzike benda Govinda Gita čine BHAJANI. Bhajan se opisuje kao najljepši i natajanstveniji muzički izraz drevne Indije. To su pjesme i mantre koje su se hiljadama godina prenosile i pjevale u naljepšim hramovima.

Tekstove ovih pjesama pisali su najveći mudraci, mistici i Yogiji. Vjeruje se da ove pjesme sadrže snagu najdubljih mističnih iskustava doživljenih u meditacijama. Pjesnici i mudraci ove pjesme zovu vratima kroz koja možemo zakoračiti u svijet apsolutne ljepote i mudrosti.

Članovi grupe Govinda Gita: Selma Babić – vokal, Toni Pesikan – bubnjevi, Zlatan Poljo- klavijature i samplovi, Sevko Bajić - vokal i bansuri flauta.

Prvi Buddha-bar u Sarajevu

18.12.2003. u 10:52

Speedball Baby u Sarajevu

17.12.2003. u 08:07
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: