{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Koncert Damira Imamovića u British Councilu 20. jula 2005.

S
17.7.2005. u 22:06
0
0
Koncert Damira Imamovića u British Councilu 20. jula 2005.
0
Koncert Damira Imamovića u British Councilu 20. jula 2005.
Damir Imamović će 20. jula 2005 u 20.00 sati održati koncert pod nazivom "Sevdah Reconsidered" u prostorijama British Councila (Ljubljanska 9, Sarajevo).
Ulaz je besplatan, ali je broj mjesta ograničen. Svi zainteresovani se trebaju javiti na broj telefona 033/250220 ili e-mailom [email protected] da rezervišu pozivnice.

Imamović je umjetnik koji istražuje improvizacijske mogućnosti tradicionalne sevdalinke u igri sa tišinom kao izvorom svake muzike. Sevdah svira kao meditativnu muzičku formu.

Rođen je 1978. godine u Sarajevu. Muzikom se bavi od 15 godine. U jednoj od svojih bilješki o sevdalinci Damir Imamović je zapisao: "Nikada se sevdalinka nije češće spominjala i slavila a manje poznavala i slušala/pjevala... Sevdalinka nije puki pop ukras naracije o bosanskom identitetu nego jedan od njenih najvidljivijih stubova. Kada se u današnje vrijeme odlučite uroniti u pomno slušanje različitih izvedbi jedne iste sevdalinke, kada s nekim po deset puta preslušate jednu pjesmu, kada svaku od njih provučete kroz rendgen vlastitih osjećaja, iskustava, putenog zadovoljstva, kada prihvatite izazov čitanja starih tekstova, kada je pjevate s potpunim razumijevanjem i ljubavlju, a tek onda znanjem i vježbom, kada ona postane nekad davno zapisani izraz vašeg osjećaja, tek možda tada sevdalinka postaje jedan od tih najvidljivijih stubova bosanskoga identiteta. "

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: