Muzika
0

Koncert Bombaj štampe u Domu mladih u Sarajevu

Sarajevo-x.com
Čuvena sarajevska grupa Bombaj štampa održat će samostalni koncert u Domu mladih u Sarajevu, u subotu 24. septembra sa početkom u 22 sata.

Vrijedi podsjetiti kako je Bombaj štampa nastala 1982. godine, ali su zbog glumačkih obaveza njihovog frontmana Branka Đurića – Đure (danas glumačke zvijezde afirmirane u svjetskim okvirima) svoj prvi album Bombaj štampa izdali tek 1987. godine. Drugi album (Ja mnogo bolje letim sam) objavili su 1990. godine, a početkom 1992. godine grupa privremeno prestaje sa radom.

Članovi benda ponovo su se okupili 2009. godine, a početkom 2010. izdali su svoj treći nosač zvuka Neka DJ odmah dole CJ. Pjesma Nedim, objavljena na ovom albumu za koju je snimljen i video spot, instantno je postala hit (na servisu YouTube pogledalo ju je preko 300 hiljada posjetitelja), obznanivši povratak grupe Bombaj štampa na velika vrata regionalne muzičke scene.

Koncert koji će se desiti 24. septembra u Domu mladih u Sarajevu bit će prvi dvoranski koncert Bombaj štampe u Sarajevu nakon izlaska njihovog najrecentnijeg albuma i stoga je sigurno kako će ovaj događaj privući veliko interesovanje javnosti.

Za zagrijavanje publike prije izlaska Đure i ekipe na pozornicu bit će zadužen legendarni sarajevski DJ Kožo, koji je za ovu priliku pripremio poseban izbor pjesama, prilagođen nešto starijim generacijama.

Ulaznice za ovaj događaj se u pretprodaji mogu kupiti po cijeni od 12 KM, dok će na dan koncerta koštati 15 KM. Karte se mogu nabaviti na prodajnim mjestima ispred Doma mladih i ispred Sarajevske tržnice.