Muzika
0

Koncert bivših članova EKV-a povodom godišnjice smrti Milana Mladenovića

Klix.ba
Krug
Krug
U sarajevskom klubu Cinemas Sloga, 8. novembra od 21:30 sati, održat će se koncert benda Krug - In Memoriam of EKV 2013. Koncertom će biti obilježeno 19 godina od smrti frontmena Milana Mladenovića, a u bendu sviraju četiri bivša člana Ekatarine Velike.

Ekatarina Velika bio je jedan od najutjecajnijih bendova bivše Jugoslavije i bend koji je obilježio muziku '80-ih godina.

Bend Krug pokušava da oživi muziku EKV-a, a nastao je 2006. godine kao fuzija bivših članova EKV-a i drugih muzičkih veterana iz Beograda.

"Motiv nam je da damo doprinos u očuvanju sjećanja na VD-a, Milana, Bojana, Margitu i da, iako svjesni njihove potpune nezamjenjivosti, pružimo mogućnost mladim naraštajima, koji nisu mogli uživo čuti EKV, da osjete dio tog duha na koncertu. Mi koncerte, upotpunjene i video artom, doživljavamo kao našu privilegiju da sa gostima na bini i publikom podijelimo fascinaciju svim tim genijalnim ljudima i njihovim idejama", kažu članovi benda.

Bend čine: Marko Milivojević (bubnjar sa najdužim stažom u EKV-u), Dragiša Uskoković Cima (basista EKV-a), Tanja Jovićević (pjevačica kultnog benda Oktobar 1864.), Aleksandar Sarajlić (vokal i bas), Predrag Stevović (gitara) i Dejan Tomović (klavijaturista Vampira).

Cijena ulaznice za kocert je 10 KM, a svi zainteresovani ulaznice mogu kupiti u klubu Cinemas Sloga.