Muzika
35

Koncert benda Snake Eater u sarajevskom klubu AG

Klix.ba
Foto: Facebook
Foto: Facebook
U subotu, 26. decembra, sarajevski bend Snake Eater će održati koncert u klubu AG.

Članovi benda Snake Eater navode kako će poštovaocima žestokog rock'n'roll zvuka ponuditi priliku da čuju "u potpunosti već platinasto debitantsko ostvarenje" Dabar" iz 2013. godine, ali i najnovije, dosad neobjavljeno hit izdanje "Sam Protiv Svih".

"Ovo je jedinstvena prilika da uživate u višesatnom rock'n'roll ludilu u kultnom sarajevskom klubu. Ova prilika vam se u ovom obliku više nikad neće pružiti - neki od klasika ranih setlista grupe Snake Eater će na ovom koncertu biti odsvirani posljednji put, a onda odlaze u zasluženu penziju nakon godina ovičenih u betonski zid žive buke", ističu članovi benda.

Njihov je rad inspirisan muzikom grupa i umjetnika kao što su AC/DC, Rose Tattoo, Vatreni Poljubac, Milić Vukašinović, Tifa i Motörhead. Prvi live album pod nazivom "Živi otrov" su objavili 2011. godine i za cilj je imao slušatelje upoznati sa "glasnim, beskompromisnim zvukom koji Snake Eater naziva High Voltage Rock".

Krajem 2012. godine članovi benda ulaze u veliki studio BHRT produkcije i snimaju prvi album "Dabar" koji objavljuju u vlastitom aranžmanu, a koji su 2013. godine čitatelji i slušatelji radijske emisije i portala The Aebyss proglasili albumom godine.

Godine 2014. objavljuju singl "Idemo u Brazil" posvećen nogometnoj reprezentaciji Bosne i Hercegovine.