|

Koncert benda Negative u Banjoj Luci 23. novembra

Koncert benda Negative u Banjoj Luci 23. novembra
0
Klix.ba
22.11.2012. u 10:09
0
komentara
0

dijeljenja
Koncert benda Negative u Banjoj Luci 23. novembra
Beogradski alternativni rock bend Negative održat će koncert u petak, 23. novembra, u banjalučkom klubu DFK, sa početkom u 23 sata. Cijena ulaznice iznosi 10 KM. Te večeri je i rođendan bas gitariste Negativa, Zmoa, pa će ova svirka imati poseban značaj jer će publika biti dio rođendanskog slavlja.
Negative, jedan od utjecajnijih rock bendova u regionu, nastao je 1999. godine, a oformila ga je pjevačica Ivana Pavlović, nakon napuštanja grupe TAP 011. Već prvim singlom "Ja bih te sanjala" bend je skrenuo pažnju medija i šire publike ne sebe.

Kao jedinstven spoj energične svirke i nežnog ženskog vokala, ubrzo se dokazuju na sceni i u periodu od dvije i po godine održavaju preko 200 koncerata širom bivše Jugoslavije. Zbog buntovničkog stava i energije momaka iz benda kao i Ivaninog moćnog glasa, Negative postaje izuzetno popularan, kako kod mlađe tako i kod starije publike. Do sada su snimili četiri studijska albuma: Negative (1999), Ni ovde ni tamo (2003), Tango (2004) i Spusti me na zemlju (2009). Bend je pobijedio na Beoviziji 2004. godine i zauzeo četvrto mjesto na Eurosongu sa pjesmom "Zbunjena". 2010. godine Negative je nominovan od MTV European Music Awards za najbolji bend iz regiona.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.