U clubu Cinemas Sloga
25

Koncert bandova Paranoid Android, Corbansick i Billy Andol

Klix.ba
Sarajevski bendovi Paranoid Android, Corbansick i Billy Andol održat će zajednički koncert u petak, 8. februara u sarajevskom rock clubu Cinemas Sloga, s početkom u 22 sata.

U poznatom muzikom clubu uvijek je pozitivna atmosfera i sjajna energija, a prisutni će zasigurno uživati u odličnim nastupima sve popularnijih bendova.

Paranoid Android je pop rock bend iz Sarajeva čiji muzički izražaj objedinjava raznovrsnost muzičkih pravaca kroz jedan autentičan pop rock zvuk. Bend iza sebe ima jedan album pod nazivom "Pop live" na kojem se nalazi jedanaest numera čiji su tekstovi na engleskom jeziku i govore o ljubavi, željama, snovima i emocijama.

Billy Andol je indie sastav iz Sarajeva i predvodnik nove mini-val bh. scene. Zajedno s fondacijom EKIPA izdali su dva albuma: 'Johnny Album' i 'Kako je Billy pokušao da preplovi svjetska mora i šta mu se desilo na tom putovanju.

Osnovna ideja onoga što se danas naziva Corbansick datira još iz 2003. godine, da bi se ista isprofilirala i započela svoj put krajem 2006., kada se trenutna postava benda po prvi put okupila. U šest godina rada bend je samostalno izbacio jedan EP 'Another Nobody' te spot za naslovnu pjesmu s ovog materijala. Bend planira snimiti album u 2013. godini.