Dani umjetnosti UNSA
107

Koncert ansambla PAMAS bit će upriličen večeras u Domu oružanih snaga

I. S.
Foto: Vanja Čerimagić
Foto: Vanja Čerimagić
U okviru "Dana umjetnosti UNSA", koji će trajati od 25. do 27. juna, održat će se koncert ansambla PAMAS (Percussion Ansambl Muzičke akademije Sarajevo). Ovaj događaj će biti upriličen večeras u Domu oružanih snaga BiH u 19 sati.

Ansambl je nastao pod okriljem Smjera za udaraljke Muzičke akademije Univerziteta u Sarajevu, kojeg vodi Davor Maraus.

Koncert će početi izvedbom djela "Toccata i divertimento" Neya Rosaura u interpretaciji alumnusa MAS Darija Kosa i Davora Marausa, nakon čega će se predstaviti studenti četvrte godine Filip Soldat i Roko Radunić koji će svirati “As One” Gene Koshinskog.

Kompoziciju "Afta-Stuba!" Marka Forda izvest će Emili Mišić, studentica treće godine, Jasmin Avdagić, student četvrte godine, te Teo Udović, student druge godine.

"Trio per uno" Nebojše Jovana Živkovića moći će se čuti u interpretaciji Filipa Soldata, Roka Radunića i Luke Pavlića, studenta četvrte godine, dok će "Asventuras" Alexeja Gerassimeza svirati Jasmin Avdagić.

Kao završna tačka koncerta će biti izveden Koncert za marimbu br. 1 Neya Rosaura u zajedničkoj interpretaciji Davora Marausa, Filipa Soldata, Luke Pavlića, Darija Kosa, Emili Mišić, Roka Đuzela i Tea Udovića.

Shodno epidemiološkim mjerama i naredbama nadležnih institucija, broj posjetilaca će biti ograničen. Ulaz na koncert je besplatan uz obaveznu rezervaciju koju je moguće izvršiti telefonom na 062 204 906.