Muzika
5

Konačno u Sarajevu noć za ljubitelje techno muzike: Sam Paganini i Du'Art

Klix.ba
Sam Paganini, trenutno jedno od najaktuelnijih imena u svijetu techna i omiljeni izvođač velikana kao što su Adam Beyer, Sven Vath, Richie Hawtin i Marco Carola, prvi put će se 18. decembra predstaviti sarajevskoj publici u Domu mladih.

Još od davne 1996. godine karijeru Sama Paganinija prati uspjeh. Svjetsku slavu stekao je te godine zahvaljujući treku "Zoe" koju je izdao pod imenom Paganini Traxx.

Do današnjeg dana Sam ponosno ističe da je jedini italijanski artist koji ima individualna izdanja za prestižne lejblove kao što su Plus8, Cocoon i Drumcode. Pored njegovog izvanrednog produkcijskog rada, Samova DJing karijera u stalnom je porastu. Publika ističe da njegove setove karakteriše snažan gruv, i opisuje ga kao "Sexy Groovy Dark Techno", a to je najmanje što možete očekivati od njegovih nastupa. Njegov prošlogodišnji album "Satellite" kritika je ocijenila kao najbolji techno album godine, tako da se očekuje noć dobre muzike i zabave.

Pored Paganinija, iste večeri u Domu mladih će nastupiti i domaći DJ-evi Worda iz Sarajeva, Borg iz Tuzle i Alen Milivojević iz Mostara,dok je za ostatak noći zadužen DJ Du'Art. Portugalac pod pravim imenom Duarte Silva jedan je od najvećih nadolazećih DJ-a portugalske techno scene. Posjeduje izniman talent i tehniku miksanja na tri gramofona koji su mu omogućili nastupe na mnogim važnim i relevantnim techno eventima u njegovoj zemlji.

Ulaznice su već u prodaji i koštaju 30 KM, a prodajna mjesta su Caffe Ort, plato Skenderija i kupikartu.ba Ulaz se otvara u 22 sata, a party počinje u 23 sata. Organizatori Connect iz Sarajeva najavljuju dobar provod uz kvalitetan audio-vizuelni doživljaj elektronske muzike.