|

Komemorativni koncert za Lady Di

Komemorativni koncert za Lady Di
0
S
Sarajevo-x.com
27.11.2006. u 11:50
0
komentara
0

dijeljenja
Komemorativni koncert za Lady Di
U sjećanje na 10-godišnjicu tragične smrti Diane, princeze od Walesa, bit će održan veliki koncert. Njeni sinovi, prinčevi William i Harry, koji su drugi i treći u redu za nasljedstvo trona, biti će domaćini koncerta.
Koncert će biti održan na novom stadionu Wembley, 1. jula naredne godine. Taj dan bi predstavljao Dianin 46. rođendan, a mjesec dana nakon datuma održavanja koncerta je desetogodišnjica njene smrti.

''Prinčevi su htjeli organizovati nešto veoma posebno, da bi obilježili godišnjicu majčine smrti, ali i njen rođendan. Momci su željeli pokazati svijetu da njihova majka nikada neće biti zaboravljena'', naveo je izvor Sunday Mirrora. ovo je ujedno i prvi koncert koji će biti održan na novom stadionu Wembleyu, koji će biti otvoren u maju.

William i Harry biti će domaćinu na koncertu za 90.000 ljudi, na kojem će nastupiti izvođači iz Velike Britanije i SAD-a. Očekuje se i direktan TV prijenos koncerta, a svi prihodi ići će u dobrotvorne svrhe.

Lady Di je poginula u saobraćajnoj nesreći, 31.augusta 1997. godine, u Parizu, zajedno sa zaručnikom Dodijem Al-Fayedom i njihovim vozačem Henri Paulom. Procjenjuje se da je njenu sahranu putem TV ekrana pratilo preko milijardu ljudi.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.