{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Komemorativni koncert za Lady Di

S
27.11.2006. u 11:50
0
0
Komemorativni koncert za Lady Di
0
Komemorativni koncert za Lady Di
U sjećanje na 10-godišnjicu tragične smrti Diane, princeze od Walesa, bit će održan veliki koncert. Njeni sinovi, prinčevi William i Harry, koji su drugi i treći u redu za nasljedstvo trona, biti će domaćini koncerta.
Koncert će biti održan na novom stadionu Wembley, 1. jula naredne godine. Taj dan bi predstavljao Dianin 46. rođendan, a mjesec dana nakon datuma održavanja koncerta je desetogodišnjica njene smrti.

''Prinčevi su htjeli organizovati nešto veoma posebno, da bi obilježili godišnjicu majčine smrti, ali i njen rođendan. Momci su željeli pokazati svijetu da njihova majka nikada neće biti zaboravljena'', naveo je izvor Sunday Mirrora. ovo je ujedno i prvi koncert koji će biti održan na novom stadionu Wembleyu, koji će biti otvoren u maju.

William i Harry biti će domaćinu na koncertu za 90.000 ljudi, na kojem će nastupiti izvođači iz Velike Britanije i SAD-a. Očekuje se i direktan TV prijenos koncerta, a svi prihodi ići će u dobrotvorne svrhe.

Lady Di je poginula u saobraćajnoj nesreći, 31.augusta 1997. godine, u Parizu, zajedno sa zaručnikom Dodijem Al-Fayedom i njihovim vozačem Henri Paulom. Procjenjuje se da je njenu sahranu putem TV ekrana pratilo preko milijardu ljudi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: