Na društvenim mrežama
67

Kolege i prijatelji se emotivnim porukama i stihovima oprostili od Grua

E. Lj.
Vijest o iznenadnoj smrti poznatog srbijanskog muzičara i repera Dalibora Andonova Grua potresla je Srbiju, a mnogi se emotivnim porukama i stihovima njegovih pjesama na društvenim mrežama opraštaju od velikana srbijanskog hip hopa.

"Brate. Čuvat ćemo ti Danicu i djecu, ne brini. Možda je glupo, ali ja neku slabašnu i mršavu utjehu nalazim u tome da ti nikako nisi lik koji bi volio da ode od starosti, u krevetu", napisao je glumac Sergej Trifunović.

Basista grupe Neverne bebe Vladan Vlajko Đurđević napisao je da je otišao jedan predivan čovjek koji je po mnogo čemu poseban.

"Prije nepuna tri mjeseca proveli smo 6 nezaboravnih dana u Moskvi družeći se od jutra do mraka i pričali smo tada puno o tim njegovim adrenalinskim trenucima koji su mu život značili, ekstremnim sportovima u koje je bio zaljubljen i toliko volio, o opasnostima koje nose ... Ali ne vrijedi, to je bilo jače od njega... Neka ti je laka zemlja dobri moj Gru i neka te anđeli čuvaju", napisao je Đurđević.

Popularni bh. reper Frenkie kratko je napisao "Počivaj u miru legendo".

TV novinar Dragan Gulić podijelio je na društvenim mrežama anegdotu s Gruovog prvog TV nastupa.

"Na svom prvom TV nastupu sjeo je sa mnom u studio 3K. Predložili su nam ga Tap 011. Bio je skroz cool, skroman, fin, donio je prvi pravi rep zvuk kod nas. Poslije emisije pitam ga da preporuči koga od 'novih' vrijedi da ugostimo. Zovi njih, super su. Napisao je Sunshine. Divni Gru", napisao je Gulić.

Novinar Slobodan Šarenac od Grua se oprostio pjesmom "Biću tu".

Brojni poštovaoci njegove muzike također su mu odali počast i oprostili se od njega na društvenim mrežama ističući kako je bio muzički heroj njihovog djetinjstva.

Podsjećamo, Gru je bio ljubitelj ekstremnih sportova, a danas je tokom vožnje kajta na Dunavu upao u vodu. Tijelo 46-godišnjeg muzičara izvukli su prijatelji.

Karijeru je počeo sredinom devedesetih kada je objavio prvi album "Da li imaš pravo". Godinu dana nakon toga objavio je hit album "Gru2" koji predstavlja njegovo najkomercijalnije ostvarenje. Neke od njegovih najpoznatijih pjesama su "Pravo u raj", "Biću tu", "Srce", "Ti to zoveš ljubav", "I dalje me žele"...