Muzika
2

Koji će bh. muzički talent postati rezident DJ na Ibizi?

Klix.ba
Prva faza projekta Ibiza Burn Residency je uspješno završena sa 32 prijave DJ-eva iz cijele Bosne i Hercegovine.

Burn Studios Residency je platforma kroz koju su DJ-evi dobili šansu da ostvare svoje snove i pokažu talent tako što će provesti nezaboravno ljeto "kidajući" mix pultove u najboljim klubovima sunčane Ibize.

Kao garant kvalitete prilikom odabira najboljeg takmičara iz BiH, Burn je sastavio žiri koji će svojim integritetom i dugogodišnjim iskustvom u muzičkoj industriji potvrditi da se radi o projektu afirmacije BH elektronske scene u budućnosti.

Armin Karović Djarmah (DJ i suvlasnik kluba SO.BA), Noah Ball (generalni menadžer festivala Outlook, Dimensions i Soundvawe) te Nikhill Shah (suvlasnik muzičke platforme Mixcloud) odabrat će pet finalista koji će nastupiti na lokalnom Mix Off eventu. Takmičari će predstaviti svoje vještine, a jedan od njih će dobiti priliku da se bori za dvomjesečnu rezidenciju na Ibizi, omiljenoj ljetnoj destinaciji clubbera iz cijelog svijeta.

Pobjednik iz Bosne i Hercegovine koji pokaže najviše strasti i odlučnosti putuje na ostrvo zabave gdje će zajedno sa internacionalnim muzičkim talentima i istaknutim predstavnicima kreativne industrije učestvovati u International Music Summitu, nakon kojeg će ga u Bootcampu dočekati svjetski poznati mentori Fatboy Slim, Joe Goddard (Hot Chip), Steve Lawler, Solomun, Maceo Plex i Avicii.

Mix Off session će se održati u subotu, 20. aprila 2013. sa početkom u 20 sati, na lokaciji Interstage (bivši Vaso Miskin Crni) Kolodvorska bb. Ulaz je besplatan. Više informacija potražite na oficijelnoj Facebook stranici.