{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Ko su najplaćeniji muzičari u 2005. godini?

S
13.2.2006. u 12:17
0
0
Ko su najplaćeniji muzičari u 2005. godini?
0
Ko su najplaćeniji muzičari u 2005. godini?
Žaliti se na muzičke goste koji nastupaju na poluvremenu Super Bowla možda je tradicija, ali NFL-u i ABC-ju moraju se priznati zasluge: Kada su ustupili 12 minuta Rollign Stonesima, dali su publici ono što želi.
Razlog za to je što su Stonesi, sa svim svojim borama, bili najpopularniji izvođači u SAD u 2005. godini, bar ako je mjeriti po novcu koji su zaradili.

Prema Forbesovom spisku, Rolling Stones su zaradili oko 168 miliona američkih dolara od prodatih albuma i koncerata. U2 , koji je zaradio oko 150 miliona dolara, na drugom je mjestu. Elton Joh , koji čak nije ni izdao novi album prošle godine, nalazi se među deset najplaćenijih muzičara sa zaradom od 66 miliona dolara.

U slučaju Rolling Stonesa, kao i u slučaju drugih izvođača koji su ušli među prvih deset, činjenica da se njihova muzika ne prodaje u tolikoj mjeri je irelevantna – oni najviše novca zarađuju od turneja.

Čak se jedan od najpopularnijih albuma u godini – „Monkey Business“ grupe the Black Eyed Peas, koji se prodao u 3 miliona primjeraka u SAD – prodaje po 13$ po CD-u, dok prosječna cijena karte za koncert lako može doseći i 100$.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: