Od 11. novembra
0

Klabika predstavlja novi pop-up koncept DJ partyja - Carbon Room

M. A.
Tim Klabika u Sarajevu 11. novembra predstavlja pop-up koncept "Carbon Room" koji je usmjeren prema svim ljubiteljima elektronske muzike. Njegov glavni akcent je na bližem odnosu DJ-eva i publike, live act umjetnika s publikom i razvijanje klubske kulture među gostima.

Kako najavljuju organizatori, za dolazak na događaj u Carbon Roomu potrebno je biti radoznao prema muzici i biti spreman otkriti nesto novo izlaskom iz slušalačke komfort zone. Ističu kako im je cilj održati intimnu i ugodnu atmosferu za svakog sudionika eventa zbog toga što je limitiran broj karata.

"Carbon Room" je koncipiran na doživljaju tako da će se na nekim događajima pokrenuti incijativa promjene distraktivnog "vibea" na eventima te tako raditi na ukidanju mobilnih uređaja s dancefloora i u konačnici iz same zone kluba. Još jedna smjernica će biti zabrana pušenja u glavnoj prostoriji te tako podsticati zdraviji ambijent za zabavu.

Prvi gost Carbon Rooma u organizaciji BAM-C x BEZBELI bit će nagrađeni Velšanin Harrison BDP, jedan od najperspektivnijih producenata u Velikoj Britaniji. Ovaj mladi DJ je dobitnik DJ Mag Best of British Awards nagrade "Breakthrough Producer 2018". Njegovi najveći hitovi već broje milione pregleda na YouTubeu i zasigurno ostavljaju prepoznatljiv pečat.

Drugi gost je Miss Monique, koja se plasirala na scenu lansirajući svoj podcast "Mind Games" i "MiMo Weekly" na YouTubeu i izdavajući za poznate izdavačke kuće poput Black Holea i Bonzai Progressivea. Njene numere su podržane od vodećih DJ imena poput Armina van Buuren, Paula van Dyka i Paula Oakenfolda. Njena karijera nastavlja rasti nastupima širom svijeta, a u skorijoj budućnosti možemo očekivati pokretanje njene izdavačke kuće imena Siona Records.

Prvi Carbon Room će se desiti unutar jedne od najčuvenijih diskoteka iz perioda Olimpijskih Igara u Sarajevu, tj. unutar kultnog Hotela Holiday Inn.

Ono što će ovaj događaj učiniti još interesantnijim jeste da Lo.Cal – Vinyl Society Club otvara svoja vrata na isti dan kada će gost biti Harrison BDP u prostorijama Carbom Rooma. Lo.Cal – Vinyl Society Club je prostor osmišljen za intimna iskustva za ljubitelje kvalitetnog zvuka s vinila. To je mjesto na kojem će posjetioci moći pronaći, prodati, kupiti ili odsvirati svoju omiljenu gramofonsku ploču.

U saradnji s Gestalt Recordsom iz Talina, ekipa iz Lo.Cal – Vinyl Society Cluba je odlučila uraditi limited edition Re-press Harissonovg Mind Control EP-a koji će biti moguće nabaviti jedino iz Sarajeva. Prvih 20 posjetilaca koji kupe Lo.cal vinil paket će imati priliku da upoznaju Harrisona i prisustvuju događaju otvaranja Lo-Cala.

"Bilo da želite sami doći na noćni event s biciklom i uživati u zdravom ambijentu ili posjetiti mjesto gdje možete pronaći istomišljenike i zaljubljenike u vinil svijet, poslušati nove autore i žanrove kao što je LO-FI house i Harrison BDP, sve to možete ove jeseni u konceptima Carbon Rooma i LO.Cala koji su svojevrsni startupi za razvoj profila i kvalitetne muzičke ponude u Sarajevu koje su ekipa Klabike, BAM-C i Bezbeli u saradnji s kompanijom Gazzda i Gestalt Records osmislili i dostavili na vaš novi meni za izlazak", poručili su organizatori.