Sarajevo Beer Festival
61

Kiša nije uspjela poremetiti dobar provod u Sarajevu: Goran Bare i Mile Kekin razveselili publiku

I. S.
Foto: I. Š./Klix.ba
(Foto: I. Š./Klix.ba)
Kiša večeras nije uspjela poremetiti dobar provod u Sarajevu. Naime, na Sarajevo Beer Festu publiku su zabavljali New Primitives, Goran Bare i Majke te Mile Kekin.

Prisutni na platou Skenderija su najprije uživali u nastupu benda New Primitives, koji predstavlja svojevrsni tribute muzičkom dijelu pokreta New Primitives, koji je značajno obilježio sarajevsku, ali i kulturnu scenu cjelokupne bivše Jugoslavije.

Nakon toga je na scenu Goran Bare s ostatkom benda te izveo brojne hitove iz svoje bogate karijere, među kojima su "Teške boje", "Mršavi pas", "Zato te volim", "A ti još plačeš" i mnogi drugi.

Večer je upotpunio Mile Kekin, koji je nedavno napustio bend Hladno pivo i odlučio započeti solo karijeru. On se prije nastupa družio s fanovima u Sarajevo Disku te potpisivao ploče.


Publiku će sutra zabavljati TBF, Partibrejkersi i Brkovi. Ulaz je slobodan do 19 sati. Milan Kostić, organizator Sarajevo Beer Festivala, ranije je kazao da je najavljen veliki broj gostiju iz Hrvatske, Srbije i ostatka regije.

"Plan nam je da iduće godine, uz podršku Turističke zajednice KS i Ministarstva kulture i sporta BiH, počnemo rasti u novim pravcima. Pokušat ćemo dovesti svjetske zvijezde kakve Sarajevo zaslužuje", dodao je.