Drugog dana Code Music Festa
0

KillingJazzHardCoreBaby najavljuje odličnu svirku

Sarajevo-x.com
KillingJazzHardCoreBaby
KillingJazzHardCoreBaby
Devetog i desetog septembra, u strogom centru Travnika održat će se Code Music Festival. Radio TNT u saradnji sa UG Tolerancija a uz veliku podršku brojinih sponzora već četiri godine uspješno organizuje Code Music Festival na kojem će ove godine nastupiti veliki broj muzičara iz BiH, Hrvatske i Srbije.

Prvog dana festivala nastupaju Letu Štuke iz Sarajeva, Dede Purta iz Cazina, Ispod Crte i Chill Out iz Travnika kao i Billy Andol i Filling Silence iz Sarajeva. Ove bendove smo već predstavili na portalu Sarajevo-X.com, a danas predstavljamo prvi dio bendova koji nastupaju u subotu, drugog dana festivala.

Travnički bend KillingJazzHardCoreBaby koji po malo odmara i radi na novim pjesmama za subotu najavljuje odličnu svirku a kako kaže Kemal Destanović “publika može očekivati neke nove pjesme koje stvarajmo za novi album”.

Desetog septembra u Travniku nastupaju i Rewolti iz Zadra. Počeli su svirati 2006. godine, a od 2009.godine u istoj postavi koja će nastupiti na Code-u. Rewolti su punk-rock bend koji je snimio album i samo što nije izašao na tržište, a ovih dana smo ih jedva ulovili jer snimaju spot. ”Ja znam da publika od festivala očekuje najbolju zabavu, a mi na bini uvjek ostavljamo sve, tako da će biti puno pozitivne energije i dobrih stvari” rekao nam je Damir Medić

Bend Kevlar Bikini predstavit će se drugog dana Četvrtog Code Music Festivala. Sviraju nešto više od godinu dana i do sad su nastupili na mnogim festivalima, publika ih je mogla čuti i na Demo Festu. Muzika koju svira Kevlar Bikini je fuzija desetak različitih muzičkih žanrova, ima tu rock-a, metala, punk-a, a planovi su im pokoriti svijet. “Na Code Music Festival nam je prije svega zadovoljstvo doći i pokoriti Travnik, niko neće ostati žedan i još da dodam, imam nešto veliko zeleno što svjetli, a šta je to, za sad nek ostane tajna”, kaže Matija Auker.

"Početkom naredne sedmice predstavljamo i ostale bendove i podsjećam na festivalu će biti organizovan serijal after partija za koje su zaduženi dj Tucca i dj Jasnima i nekoliko okruglih stolova na temu tolerancije među mladima. Inače, slogan ovogodišnjeg festivala je 'Treba nam tolerancija', što ukazuje na želju organizatora za većom tolerancijom u BiH i regionu”, dodala je Rahela Čabro, PR menadžer festivala.

Ulaz na četvrti Code Music Festival je besplatan, a sve dodatne informacije možete pronaći na web stranici www.cmf.tnt.ba.