Koncert u Dablinu
16

Kendrick Lamar proslavio album "Damn" pred evropskom publikom

Klix.ba
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Američki reper Kendrick Lamar, koji je nagrađen Grammy nagradom i kojeg je magazin Time svrstao među 100 najutjecajnijih ljudi u svijetu, održao je nevjerovatan koncert u prepunoj 3Areni u Dablinu.

Lamar je prvi put gostovao u Dablinu 2013. godine, nakon svog drugog albuma Good Kid, m.A.A.d City. Već tada je bio na ivici nečega, kulturološki i društveno gledano, zapanjujućeg. No, sada je u prepunoj areni, na vrhuncu svoje slave, pred irskom publikom proslavio uspjeh svog četvrtog albuma Damn.

Uz uobičajene pjesme sa svojih albuma, Kendrick Lamar je na svojoj turneji pred evropskom publikom upriličio i nevjerovatne performanse, pa i kratke filmove snimljene isključivo za turneju.

"Čast mi je da repujem pred ovakvom publikom", rekao je Kendrick Lamar. Nažalost, Rihanna i Bono se nisu pojavili na koncertu, iako su imali saradnju na posljednjem albumu Lamara.

U dinamičnoj atmosferi pop kulture, Lamar ima nevjerovatnog muzičkog smisla. Za nastupe koje priređuje mnogi smatraju da su više od umjetnosti. Zbog toga je on okarakterisan kao trenutno jedan od najvećih repera u svijetu.