{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kenan Mačković na tvrđavi Stari Grad gdje je pogubljen Ilhamija snimio "Čudan zeman"

23.10.2015. u 11:26
423
4
Kenan Mačković na tvrđavi Stari Grad gdje je pogubljen Ilhamija snimio "Čudan zeman"
423
 
Mladi muzičar i pjevač ilahija i sevdalinki Kenan Mačković, snimio je spot za novu pjesmu "Čudan zeman". Pjesma je nastala prema kasidi Abdulvehaba Ilhamije koja govori o zlobi u ljudima, a upravo zbog nje Ilhamija je pogubljen.
Spot je snimljen na tvrđavi Stari Grad u Travniku gdje je Ilhamija pogubljen. Tekst i muziku za Mačkovićevu pjesmu "Čudan zeman" napisao je Taik Ganić, dok su aranžman radili Abdulkerim Popaja i Taik Ganić. U snimanju spota učestvovali su i glumci iz Pozorišta Travnik.

"Prikazujući scene nemilog događaj iz prošlosti, glumci su nastojali povezati prošlo vrijeme s vremenom u kojem danas živimo, trudeći se da na najbolji način slikovito prikažu poruku pjesme", navode iz produkcije.

Mačković je inače poznat na muzičkoj sceni. Nastupao je nakoncertima duhovne muzike poput "Dođi najdraži", pjevao u humanitarne svrhe, a pobjednik je muzičkog showa OBN Music Talents 2006. godine. Prvi singl snimio je sa Zeletom Lipovačom. Magistrirao je na Muzičkoj akademiji u Sarajevu na odsjeku za klavir, a trenutno radi kao nastavnik klavira u JU Osnovna muzička i baletska škola "Novo Sarajevo".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: