Uspješno se oporavlja
0

Kemal Monteno jedva čeka da izađe iz bolnice i sjedne s rajom

Sarajevo-x.com
Kemal Monteno (Foto: Arhiv)
Kemal Monteno (Foto: Arhiv)
Kemal Monteno uspješno se oporavlja nakon operacije srca u Zagrebu, dobro je raspoložen i već sljedeće sedmice će izaći iz bolnice u koju je primljen 31. decembra nakon teškog infarkta.

"Odlično je Kemica! Najvažnije je to da je raspoložen i vidi se da nije klonuo duhom. Problemi sa srcem su sanirani, stanje mu je u potpunosti stabilno, a trenutno mu probleme pravi šećer koji iz dana u dan varira. I bubrezi su otkazali, pa je na dijalizi. Ali o tome ćemo misliti nakon što se potpuno oporavi u banji u Opatiji" priča Gane Pecikoza, menadžer i dugogodišnji prijatelj Kemala Montena, prenosi Blic.

On ga je i posjetio s Arsenom Dedićem, pa su se sva trojica šalili i smijali.

Još s vrata Arsen mu je dobacio: “Hajde, diži se, šta se više izležavaš”, a Kemal se nasmijao i priznao da jedva čeka da sjedne u kafanu s rajom.

"Žali se da mu je dosadno, već skoro mjesec dana leži, a navikao je na jurnjavu. On je pjevao po četiri, pet dana sedmično, a ostalo vrijeme provodio u putu. Navikao se na aktivan život, i na rad i na druženje sa ljudima. Dobro je što kaže da mu je dosadno, znači da mu je dobro", zaključuje Pecikoza.

Tokom posjete Arsen Dedić se trudio da što više oraspoloži popularnog Montena. Arsen, koji je i sam imao ozbiljne probleme prije transplantacije jetre, do suza je nasmijao Montena kada je, po uzoru na repliku iz filma Maratonci, rekao: "U kakvom sam stanju, kad bih legao u bolnicu, ne bi mi se uopšte isplatilo da ustajem i izlazim iz nje.“

"Pa vi niste normalni! Popucat će mi konci!“, ovim riječima je Kemal ispratio Arsena i Ganeta.

Blic se podsjetio i nedavnog razgovora sa Montenom u kome je naš kantautor ispričao jednu od kafanskih priča kada mu je pivo spasilo život:

“Cijeli rat sam presjedio u sarajevskoj kafani Fis. Tu se zavučemo Goran Milić, Mirza, Davorin Popović i ja, sjedimo i pijemo. Nije bilo vode, pa je WC bio zaključan, te smo išli na malu nuždu iza jedne trafike koju je granata odvalila. Taman ja ustanem i kažem društvu ‘Idem do trafike’, kad stiže tura piva od gazde. Gledam onu pivu i mislim se ‘Hajd kad časti, da popijem i ovu pivu, pa da odem da se olakšam k’o čovjek, da ne izlazim dva puta.’ U tom izađe čovjek, menadžer Kemo, i ode kod trafike da obavi šta ima, kad udari granata i ubije ga. Da nije stiglo pivo, ja bih bio na tom mjestu”, ispričao je Monteno.