Muzika
0

Keith Richards piše memoare

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters;
Foto: Reuters;
Rolling Stone Keith Richards vrijedno radi na svojim memoarima, projektu vrijednom nekoliko miliona dolara. Memoari bi trebali izaći 2010. godine pod pokroviteljstvom "Little, Brown and Company" izdavačke kuće.

Majstor u riffovima, Keith Richards pristao je ispričati svoju životnu priču koja bi trebala biti objavljena 2010. godine, prenosi Associated Press.

"To će biti njegova priča. Već skoro 50 godina Keith je legenda, a bio je u centru najuzbudljivijih muzičkih dešavanja ikada. Bilo stvarno zanimljivo čuti njegovu priču", izjavio je Michael Pietsch, izdavač.

Prema medijskim navodima, Richards je dobio 7,3 miliona za pisanje knjige. Za sada, iako na samom početku, njegovi memoari nemaju naslov. Memoare, naravno, ne piše sam Richards nego zajedno sa Jamesom Foxom - njegovim dugogodišnjim prijeteljem, autorom "White Mischief".

"Kieth sarađuje sa vrlo bliskim prijateljem koji ga zna već duže vremena. James je također i odličan pisac. Znam da je već razgovarao s Kiethovim prijateljima i porodicom", rekao je Pietsch.

Ostali članovi Rolling Stonesa su već napisali svoje memoare, uključujući i bivšeg basistu Billa Wymana te gitaristu Rona Wooda.

Mick Jagger je također krenuo s pisanjem autobiografske knjige, ali je odustao jer se "nije mogao sjetiti ničeg zanimljivog".