Muzika
0

Keith Richards ljut na švedske novinare

Sarajevo-x.com
Foto: AFP
Foto: AFP
Gitarista grupe "Rolling Stones“ Keith Richards, zahtijeva izvinjenje švedskih medija. Naime, Richards smatra da su tamošnji mediji loše izvještavali o njemu i koncertu koji je grupa održala u Geteburgu 3. augusta ove godine.

Švedski mediji su u svom izvještaju o koncertu grupe "Rolling Stones" napisali da je Richards bio pijan tokom nastupa na što je ovaj reagirao u pismenoj formi. Njegovo pismo objavljeno je u dnevnim novinama "Dagens Nyheter", a prenosi AP.

"Ovo je prvi put da reagujem na neke medijske navode, ali smatram da ti mediji duguju izvinjenje našim fanovima i meni", napisao je 63-godišnji Richards.

Urednik "Dagens Nyhetera" izjavio je da je pismo upućeno od strane organizatora koncerta, kompanije "EMA Telstar". Direktor kompanije je u razgovoru za AP naglasio da je Richards odlučio napisati pismo nakon što je pročitao prijevode izvještaja o koncertu u švedskim medijima.

"Na stadionu Ullevi bilo je 50.000 ljudi koji su došli uživati u našem nastupu i doživjeli su sasvim suprotno iskustvo od onoga koji su imali švedski novinari. Kako se usuđujete kvariti im taj doživljaj i mišljenje hiljade drugih fanova koji nisu bili u mogućnosti posjetiti naš koncert? Napišite istinu jer je koncert bio odličan", piše Richards.

U izvještaju časopisa "Aftonbladet", muzički kritičar Markus Larsson koncert održan u Geteburgu rangirao je na drugo mjesto skale koja ima pet pozicija.

"Ne namjeravam se izvinjavati zbog svog subjektivnog mišljenja o koncertu. Mislim da bi se Keith trebao izviniti svim svojim fanovima koji su platili 145 dolara da uživaju u odličnom performansu, a Keith je bio toliko pijan da nije mogao držati gitaru u svojim rukama", kazao je Larsson.