Muzika
0

Katy Perry voditeljica dodjele MTV nagrada

Sarajevo-x.com
Mlada Amerikanka, koja je svjetsku slavu stekla škakljivom pjesmom "I Kissed a Girl", prvi put će se pojaviti u ulozi voditeljice ovogodišnje dodjele prestižnih muzičkih nagrada, saopćili su organizatori.

Muzičarka iz Kalifornije, čiji je pomenuti singl prodan u više od pet miliona primjeraka širom svijeta, nominirana je i u dvije kategorije u okviru dodjele MTV Europe muzičkih nagrada koja se 6. novembra održava u Liverpoolu. Riječ je o nagradi za najbolji novi nastup i najzarazniju pjesmu.

"Katy Perry je jedna od najsvježijih i najuspješnijih novih umjetnika koji su se ove godine pojavili na međunarodnoj muzičkoj sceni, što dokazuju i osvojene nominacije u dvjema kategorijama. Željeli smo da uloga voditelja dodjele ovoga puta bude mnogo opuštenija i neformalna, pa tako mislimo da će Katy biti savršena", objasnio je britanskim medijima Richard Godfrey, izvršni producent MTV Europe Music Awardsa.

"Nevjerovatna je čast slijediti stope Christine Aguilere, Toma Jonesa, P Diddyja i Snoop Dogga koji su ranije vodili ovaj prestižni događaj. Da li organizatori znaju u šta se upuštaju?", prokomentarisala je 23-godišnja pjevačica vijest o voditeljskom angažmanu.

Još je dodala kako se nada da "neće prosuti svoj koktel".

U ulozi prezentera ove godine pojavit će se Grace Jones, Solange Knowles, Beyonceina sestra koja će nastupati i možda osvojiti nagradu, zatim članice grupe "Sugababes", pjevač Tiziano Ferro, članovi njemačkog benda "Tokio Hotel" koji bi kući mogli otići s nagradom za najbolji nastup ikada i Travis iz grupe "Gym Class Heroes".

Spot za hit pjesmu "I Kissed a Girl" možete pogledati ovdje.