Dostigla Michaela Jacksona
0

VIDEO / Katy Perry ušla u historiju "Hot 100" ljestvice

Sarajevo-x.com
Katy Perry
Katy Perry
Sa svojim trenutnim singlom “Last Friday Night (T.G.I.F.)” na br. 1 Billboardove 'Hot 100' ljestvice, svjetska pop zvijezda Katy Perry dostigla je Michaela Jacksona i tako postala drugi izvođač u 53-godišnjoj historijii ''Hot 100'' ljestvice sa čijeg je albuma skinuto pet #1 singlova . Katy je prva izvođačica i jedini živući umjetnik koji je ostvario ovaj uspjeh.

Dostignuće je uslijedilo kratko nakon što je Katyin drugi album Teenage dream (2010) postao prvi album u 19-godišnjoj povijesti Billboardove ''Pop songs'' ljestvice koji je iznjedrio pet singlova br.1. Katy je dominirala na Pop radiju u proteklih godinu dana, a hit-singlovi “California Gurls”, “Teenage Dream”, “Firework”, “E.T.” i “Last Friday Night (T.G.I.F.)” čine pet od šest najboljih naslova s najvišom sedmičnom rotacijom ikad. “Last Friday Night (T.G.I.F)” slijedi “E.T.” u tome da postane pjesma s najjačim sedmičnim airplayem u povjesti ljestvice.

Osim toga, 1. augusta, Katy je postala drugi izvođač prema BDS ljestvici čijih je 6 uzastopnih singlova došlo na br. 1 : “Waking Up in Vegas” (iz 2009. ''One of the Boys''), “California Gurls”, “Teenage Dream”, “Firework”, “E.T.” i “Last Friday Night (T.G.I.F.)''.

Trenutno se Katy nalazi na rasprodanoj svjetskoj turneji ''California Dreams'' koja se nastavlja i kroz jesen, a započela je početkom godine te prošla Evropu, Australiju, Novi Zeland i Japan.