Muzika
3

Kate Bush rasprodala 22 koncerta za 15 minuta

FENA
Kate Bush (Foto: AFP)
Kate Bush (Foto: AFP)
Sva 22 londonska nastupa tokom augusta i septembra britanske pjevačice Kate Bush rasprodana su u manje od 15 minuta, piše časopis Uncut.

"Pod velikim sam dojmom odzivom ljudi na najavljene nastupe", kazala je Bush te se zahvalila fanovima poručivši im da se raduje susretu s njima na koncertima.

Kate Bush objavila je nedavno na svojoj internetskoj stranici da će ovoga ljeta održati 15 koncerata u Londonu, a riječ je njenim prvim nastupima uživo nakon 35 godina. Nakon toga dodan je popis s još sedam nastupa. Svi su rasprodani u petak u manje od 15 minuta.

Koncerte naslovljene kao "Before the Dawn" Kate Bush će održati u londonskoj dvorani Eventim Apollo, a prvi nastup bit će 26. augusta.

Bush je stekla svjetsku slavu 1979. godine kao devetnaestogodišnjakinja singlom "Wuthering Heights" kojim je zauzela vrhove top lista. Te je godine održala i svoju prvu i jedinu evropsku turneju naslovljenu kao "Tour Of Life", a nakon toga je odustala od nastupa uživo i snimala samo studijske albume.

Bush je snimila ukupno deset studijskih albuma, od kojih su tri dospjela na vrh britanske liste najboljih albuma. Također ima i tri nominacije za nagradu Grammy.

Najpoznatije su joj pjesme "The Man with the Child in His Eyes", "Babooshka", "Running Up that Hill" i "Don't Give Up" u duetu s Peterom Gabrielom.

Radi svog eklektičkog muzičkog stila i nekonvencionalnog vokalnog izraza, postala je jedna od najuspješnijih britanskih ženskih solo izvođačica u proteklih 30 godina.