Muzika
0

Karte za koncert grupe U2 u Dublinu rasprodane za nepuni sat

NINA
Karte za dva koncerta koje će popularna grupa U2 održati u junu u irskom glavnom gradu Dublinu, inače rodnom gradu članova grupe, rasprodane su za manje od sat vremena, što je rekord u Irskoj.

Neki obožavatelji skupine su dva dana i dvije noći kampirali ispred nekih prodajnih mjesta, kako je javila agencija AP.

Međutim, veći dio od ukupno 150.000 karata, čija je cijena bila između 59 i 80 eura, kupljen je preko web sitea promotora tih koncerata. U svakom slučaju karata je nestalo 50 minuta poslije početka prodaje, tako da se govorka o mogućem trećem koncertu grupe.

Predstavnik promotora izjavio je da nešto slično nikada nije viđeno u Irskoj, dodajući da su mogli prodati i milion karata.

Grupa U2 će u okviru svoje svjetske turneje "Vertigo tour 2005.", koja započinje 28. marta koncertom u San Diegu (Californija), održati koncerte u Dublinu 24. i 25. juna . Turneju će zaključiti 5. augusta koncertom u Nici u Francuskoj.

Prethodni nastup grupe u rodnoj Irskoj bio je 2001. I tada je bilo veliko interesiranje za koncert pa su karte bile rasprodane za 45 minuta. Zato je organiziran i drugi koncert za koji su karte razgrabljene za 50 minuta. Znači, karte za oba koncerta su rasprodate za ukupno 95 minuta.