Romantični koncert
42

Karizmatični Massimo Savić Tuzlacima priredio nezaboravnu noć

Piše: A. K.
Brojni Tuzlaci večeras su još jednom iskazali ljubav i poštovanje prema istaknutom pjevaču Massimu Saviću. Za uzvrat ovaj karizmatični muzičar poklonicima svoje muzike priredio je nezaboravan romantični koncert u dvorani Mejdan.

Koncert hrvatskog muzičara upriličen je na Međunarodni dan žena, a Savić je svim pripadnicama nježnijeg spola petak večer učinio posebnom.

Čestitajući 8. mart prisutnim posjetiteljicama, Massimo je kazao da se u 2019. obilježava 110. godina postojanja Međunarodnog dana žena.

Foto: D. Z./Klix.ba
Foto: D. Z./Klix.ba

"Nažalost, događaj koji je pokrenuo da se to dogodi, između ostalog je smrt velikog broja tekstilnih radnica u jednoj tvornici. Tako da se svijet nekako dogovorio da se dogodi dan u kojem će se govoriti koliko je žena bitna. Zbog žena su ljudi išli u ratove, kompletna umjetnost postoji radi inspiracije koju žene pružaju umjetnicima, bilo ženama, bilo muškarcima. Hvala vam što postojite jer ste dio majke prirode", rekao je u svom inspirativnom govoru Massimo, a potom izmamio ovacije prisutnih.

Foto: D. Z./Klix.ba
Foto: D. Z./Klix.ba

Muzičko-scenski spektakl obogatili su Massimovi bezvremenski hitovi s ljubavnom tematikom "Iz jednog pogleda", "Indija", "Dodirni me slučajno", "Gracija", ali i numere s posljednjeg albuma "Sada", koji nosi šest nominacija za prestižnu nagradu Porin.

Večerašnjem koncertu prisustvovao je i veliki broj muških poklonika Massimovog muzičkog izričaja, koji su mogli uživati u taktovima svih pjesama.

Foto: D. Z./Klix.ba
Foto: D. Z./Klix.ba

Massimo je na tuzlanskoj sceni koncertirao skupa sa članovima svog stalnog benda, a svojim izvedbama je još jednom pokazao zbog čega nosi epitet jednog od najkvalitetnijih muzičara na regionalnoj sceni.

U njegovim interpretacijama uskoro će moći uživati i Sarajlije, jer je koncert u dvorani Mirza Delibašić zakazan za 30. mart ove godine.