Muzika
0

Karizmatični Goran Karan nastupa u Coloseum Clubu

Sarajevo-x.com
U subotu, 7. januara 2012. od 22 sata, u Coloseum Clubu će nastupiti muzičar posebne karizme, omiljen u svim generacijama - Goran Karan.
Hrvatski kantautor, pjevač čiji je stil teško svrstati u bilo koji okvir osim onog univerzalnog, mediteranskog, samostalni je izvođač još od kraja devedesetih godina prošlog milenija. Karijeru je započeo pjevajući u nekoliko različitih rock sastava, u svakom ostavljajući vlastiti, prepoznatljiv muzički pečat.

Karanova veza sa Sarajevom se s pravom može nazvati posebnom, a da to ni u jednom trenutku ne zvuči kao prazna fraza. Sa "Sarajevskim krugom" nastupio je čak osam puta u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu. Iznimno je uspješan kao samostalni koncertni izvođač. Naime, dva puta je nastupio u Posthofu u Linzu i u Theater an der Wien u Beču. Godine 2000. održao je nevjerovatna četiri velika solistička koncerta u zagrebačkoj dvorani Vatroslav Lisinski zbog nezapamćenog interesa, što ga je zlatnim slovima svrstalo među najuspješnije hrvatske izvođače. Nadalje, televizijski snimak koncerta na splitskom Peristilu u ljeto 1999. godine je nominirana za prestižni svjetski TV festival "Zlatna ruža Montreauxa", što samo po sebi govori o osebujnoj atmosferi koju Karan s lakoćom pravi na svakom koncertu koji održi.

A dvorane ispunjene do posljednjeg mjesta na svakom nastupu Gorana Karana su dokaz da publika to itekako cijeni i prepoznaje.