Sarr e Roma promoviše novi album
0

Karahasanović: “Ponosni smo na Sarayland”

Sarajevo-x.com
Sarr e Roma je 2010. godine proslavila dvanaest godina aktivnog rada i postojanja. U tom periodu pomenuta grupa imala je preko 300 koncerata, dobrotvornih priredbi i gostovanja, kako u BiH tako i u zemljama regiona, Evrope te u Australiji.

"Megatulum“ je bio prvi poslijeratni album koji je snimljen 1998. Probio je granice BiH i našao svoje mjesto kod publike u Hrvatskoj i Sloveniji. Drugi album "Kameno srce“ u izdanju Dallas Records-a za BiH, Hrvatsku i Sloveniju izbacio je prve autorske hitove kao što su "Kameno srce“, "300 dana“ i "Skitnica“ .

Nadalje, treći album "Godine“ sa naslovnom pjesmom "Lejla“ kao i pjesmama "Žena u tuđoj avliji“, "Mangup i seljančica“, afirmisali su grupu Sarr e Roma kao etablirani bend sa prepoznatljivim zvukom.

Nadalje, četvrti autorski album "Neka nama vas“ u izdanju Hayat Production za BiH i HIT Records-a za Hrvatsku i Evropu, donio je snažan proboj na regionalnu scenu.

Pored toga grupa se bavila i drugim muzičkim pravcima, pa je u tom kontekstu napravljen i bend Mostar Sevdah Reunion, čije jezgro je bila upravo Sarr e Roma. Zajedno su snimili dva albuma sevdalinki.

Zadnje, ali ne i manje bitno, čime se ponose jeste muzika za dva bh. filma "Mliječni put“ i "Ničija zemlja“.

Ipak, ono što će posebno obradovati zaljubljenike ove vrste muzike jeste podatak da će uskoro promovisati novi album.

“Ponosno objavljujemo da smo izdali peti autorski album pod nazivom – ‘Sarayland’. Promocija će biti u ’The Clubu’ 24. novembra 2010. u 19 sati za medije i u 21. sat za posjetioce. Ulaz je besplatan”, izjavio je gitarista i pjevač grupe Amir Karahasanović.

Za Sarajevo-x otkrio je još neke detalje.

“Odlučili smo da započnemo evropsku karijeru koja bi išla istim putem ‘Mostar Sevdah Reunion-a’. Sklopili smo ugovor sa izdavačkom kućom World Records i njenim izvršnim producentom Dragim Šestićem o snimanju albuma za svjetsko tržište”.