Fanovi čekaju petak
1

Kanye West se vratio na Twitter najavom novog albuma "Jesus Is King"

M. A.
Nakon nešto dužeg perioda odsustva s Twittera Kanye West se vratio na ovu društvenu mrežu i to najavom da u petak izlazi njegov novi album naziva "Jesus Is King", piše CNN.

Ovaj dugoočekivani album zapravo se očekivao 27. septembra, ali ipak do njegovog predstavljanja u tom trenutku nije došlo. Međutim, u noći s nedjelje na ponedjeljak Kanye West je na svom službenom računu na Twitteru objavio tvit s fotografijom vinila na kojem se nalazi natpis "Jesus Is King".

[TWITTER]1186149413846052864[/TWITTER]

Posljednji tvit s računa poznatog repera prije najave novog studijskog materijala bio je 1. januara, a prošle je sedmice Kanye West objavio i trailer za svoj novi IMAX film koji je također naslovljen "Jesus is King".

Objavljeni trailer koji traje nešto više od jedne minute ne otkriva mnogo toga. U njemu se jedino vidi crkveni hor koji pjeva stihove iz Evanđelja po Marku. Ovaj film režirao je Nick Knight i snimljen je u ugaslom krateru vulkana Roden Crater, u pustinji sjeverne Arizone.

Mnogi ljubitelji njegove muzike s nestrpljenjem iščekuju album od 29. augusta kada je Kim Kardashian na društvenim mrežama podijelila ono što je izgledalo kao rukom napisana lista pjesama s novog materijala, a među njima se nalaze naslovi poput "God Is", "Water" i "Sweet Jesus".