"Jesus Is King"
16

Kanye West promociju novog albuma započeo u ozloglašenom teksaškom zatvoru

M. A.
Kanye West ganuo je do suza neke od zatvorenika u ozloglašenom teksaškom zatvoru Harris County. Oko 200 osuđenika primilo je ovog američkog repera u jednom bloku zatvora, koji ih je počastio pjesmama s novog albuma.

Kanye West je tokom posjete izveo pjesme sa svog novog gospel studijskog materijala "Jesus Is King" te neke od svojih najvećih hitova, a da zatvorenici nisu krili oduševljenje pokazao je snimak koji je objavio upravitelj ovog zatvora.

Ovaj 42-godišnjak je nastupio uz pratnju crkevnog hora, a potom je premješten u drugi objekat prekoputa gdje je manja grupa zatvorenika uživala u njegovom nastupu.

Pretpostavlja se da je Kanye koristio tajni tunel da bi stigao do mjesta svog drugog koncerta u petak, piše Sky News.

Šerif okruga Harris Ed Gonzalez rekao je da su se mnoge muzičke zvijezde već ranije javile u vezi s mogućim nastupom u zatvoru, a to sve rade, prema njegovom mišljenju, po ugledu na zatvorske koncerte koje je održao country pjevač Johnny Cash u Californiji.

Naime, Cash je nastupio dva puta u državnom zatvoru Folsom u januaru 1968. godine, a 17 pjesama s koncerata kasnije je objavljeno na albumu snimljenom uživo pod nazivom "At Folsom Prison".