Nova balada
204

Kantautori iz Tuzle udružili snage i objavili novu pjesmu: Kako se voljelo u devedesetim godinama

A. K.
Almir Gabrić i Azur Jahić
Almir Gabrić i Azur Jahić
Tuzlanski kantautori Almir Gabrić Gabra i Azur Jahić su udružili snage te objavili novu pjesmu "Sve još miriše na tebe". Ovu numeru prati i spot, čija je radnja smještena u devedesete godine prošloga vijeka.
Almir Gabrić Gabra već 30 godina doprinosi tuzlanskoj alternativnoj sceni, a za tri decenije svoga djelovanja poseban fokus je stavio na stvaranje tekstova. Tek nedavno ih je odlučio objelodanjivati, a prva od objavljenih je "Žena koja sanja", o kojoj smo nešto ranije pisali.

Nakon toga, kao najlogičniji slijed nastala je saradnja s poznatim kantautorom Azurom Jahićem, a sve je krunisano zajedničkom pjesmom i spotom "Sve još miriše na tebe".

"Kako smo i prvu pjesmu 'Žena koja sanja' stvorili zajedno, tako smo odlučili saradnju podići na jedan veći nivo i vjerujem da smo napravili divnu baladu koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim", kaže nam Gabra.

Jahić navodi da pjesmu prati i spot čija je radnja smještena u devedesete godine, kada osim starog dobrog telefona nije bilo drugog načina da stupite u kontakt sa osobom do koje vam je stalo.

"Kad ste 'OK' onda pričate po cijelu noć putem telefona, koji je kablom ograničen tako da sjedite tu gdje se on i nalazi. Kada ste još više u emocijama svirate dragoj osobi. Ali, kada draga osoba odluči da se ne javi jednostavno se zarobljeni", ističe Jahić.

Autor pjesme je Jahić, a u autorskom timu se pored njega i Gabrića potpisuju još i basista Edvin Hadžić te bubnjar Anes Beglerbegović. Režiju spota također potpisuje Jahić, dok je za kameru bio zadužen Jasmin Jatić.