17. novembra
23

Kanda, Kodža i Nebojša u Kriterionu

Klix.ba
Nakon male pauze sa koncertnim aktivnostima art kino Kriterion priprema poslasticu za sve ljubitelje odlične svirke, jer 17. novembra nastupa beogradski rock bend KKN na velikom koncertu sa početkom u 22 sata.

Beogradski rock sastav Kanda, Kodža i Nebojša je beogradska rok grupa oformljena 1991. godine. Tokom dvadesetogodišnjeg postojanja, KKN su ostavili neizbrisiv trag u rock kulturi, nepogrešivo bilježeći bezbrojne promjene društva.

Sa šest objavljenih studijskih albuma dosad, obilježili su jednu čitavu generaciju i to pokušajima prevladavanja konfuzne i nerijetko košmarne stvarnosti, o čemu svjedoči i neprestani porast poštovalaca KKN.

Od svojih početaka, KKN je gradio status koncertne atrakcije, pa je tako njihov prvi album Guarda Toma! iz 1996. godine sastavljen gotovo isključivo od koncertnih snimki.

Njihov prvi regularni studijski album "Igračka Plačka" iz 1998. godine je po mišljenju kritičara najbolji rock album te godine, kao i cijelih devedesetih. Potpuno otpjevan na engleskom i u reggae ritmu je "Become" iz 2000. godine.

Album Prekidi stvarnosti, koji je izdan 2005. godine predstavlja do tada najzrelije iskustvo benda i kao takav je doživio nepodijeljeno oduševljenje publike i kritike.

KKN u Sarajevu dolazi kako bi promovisali svoj posljednji album "Manifest", koji je snimila je uigrana petorka koju čine Oliver Nektarijević (vokal), Nenad Pejović i Janko Mostarlić (gitare), Bane Dragović (bas) i Vlada Rajović (bubanj).

Ulaznice se nalaze u pretprodaji po cijeni od 8 KM, a mogu se kupiti u prostorijama art kina Kriterion. Ulaznica na dan koncerta će iznositi 10 KM.