Muzika
0

Kaliopi u oktobru na velikoj bh. turneji

Klix.ba
Kaliopi
Kaliopi
U okviru regionalne turneje "Melem", u sklopu koje promovira svoj hit album, makedonska pjevačka diva Kaliopi u oktobru će održati tri velika koncerta u Bosni i Hercegovini.

Turneja će započeti u Tuzli 23. oktobra u prostoru Bosanskog kulturnog centra, slijedi koncert 24. oktobra u Sarajevu u Bosanskom kulturnom centru, te 25. oktobra u Zenici, u Bosanskom narodnom pozorištu.

Jedan od najmoćnijih vokala naše regije, Kaliopi, s albumom "Melem" svoji se fanovima predstavlja u novom i drugačijem izdanju, a aktuelni singl "Mrvica" samo je jedan od upečatljivih hitova s albuma "Melem", koji je osvojio publiku i s naslovnom pjesmom "Melem" i s "Vučicom", a album koji je je za područje Bosne i Hercegovine objavila izdavačka kuća Hayat Production.

Sama Kaliopi ovaj album smatra krunom svoje karijere koja je započela prije gotovo 30 godina s pjesmom "Rođeni", autora Romea Grilla koji također u cijelosti potpisuje autorstvo i produkciju hit albuma.

Valja naglasiti da će koncertna turneja "Melem" biti do sad najveća regionalna koncertna turneje makedonske zvijezde Kaliopi koja uz Makedoniju, Hrvatsku i Srbiju obuhvaća i Bosnu i Hercegovinu s tri sjajna solistička koncerta.

Kaliopi će na svim koncertima pratiti njen bend, a svojoj će vjernoj publici u BiH uz aktuelne singlove "Melem", "Mrvica", "Vučica" i ostale pjesme s albuma "Melem" i neizostavne eurovizijske uspješnice "Crno i belo", otpjevati i stare hitove "Rođeni", "Kofer ljubavi", "Znam da te volim", "Ja nisam kao ti", "Nevinost", "Ljubičice", "Probudi me", "Ljubi" i mnoge druge nezaboravne pjesme.