Muzika
0

Kaliopi sa pjesmom "Nevinost" na kompilaciji "Miligram"

Sarajevo-x.com
"Nevinost" je novi singl makedonske pjevačke zvijezde Kaliopi koji je upravo objavljen na muzičkoj kompilaciji "Miligram", poznatog kompozitora i producenta Aleksandra Milića Milija. Autor muzike i aranžmana za pjesmu "Nevinost" je sam Mili, a stihove je napisala Marina Tucaković.

Aleksandar Milić Mili za svoju je kompilaciju „Miligram“ odabrao deset njemu najinspirativnijih pjevača iz država bivše Jugoslavije, te je svaki od njih snimio po jednu njegovu pjesmu. Uz "Nevinost" koju pjeva Kaliopi Bukle, na kompilaciji "Miligram" nalaze se pjesme iz Milićevog pera koje interpretiraju Severina, Željko Joksimović, Jelena Rozga, Željko Samardžić, Alen Adamović, Saša Matić, Mladen Vojičić-Tifa, Emina Jahović i Milena Vučić.

Makedonska muzička diva Kaliopi nedavno je prvo u Skoplju, a potom u Zagrebu, promovisala svoj album s Edinom Karamazovim "Oblivion", a sada se predstavlja s pjesmom koja je žanrovski potpuno drukčija i podsjeća ponajviše na njen veliki hit "Rođeni" (Bato) s kojim je osamdesetih godina osvajala top liste širom Jugoslavije.

"Za mene ne postoje granice i predrasude kada je u pitanju muzika", tumači Kaliopi komentirajući svoj novi singl. "Ima puno pjesama u kojima pronalazim sebe, a koje žanrovski odstupaju od onoga što ja inače radim. Upravo takva je i ova pjesma, o kojoj sada ne bih puno pričala, prepuštam publici da je prvo posluša."

Za pjesmu "Nevinost" će uskoro biti snimljen i video spot, potvrđuju iz produkcijske kuće Kaliopi Music Production.