{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kaliopi 20. aprila u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli

Klix.ba
4.4.2012. u 17:43
34
3
Kaliopi 20. aprila u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli
34
Kaliopi 20. aprila u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli
Kaliopi
Kaliopi, najbolji ženski vokal Makedonije i jedan od najboljih vokala na Balkanu, svu raskoš svojih glasovnih mogućnosti pokazat će na prvom solističkom koncertu u Tuzli 20. aprila u koncertnoj dvorani Bosanskog kulturnog centra sa početkom u 20 sati.
Pored specifične boje glasa i moćne interpretacije, kao autor velikih hitova, autor muzike za balet, za pozorište i film, Kaliopi se ističe i svojim nesebičnim radom u saradnji sa drugim pjevačkim imenima, ali i svojim humanitarnim aktivnostima.

Proglašena je počasnim ambasadorom UNHCR u Makedoniji, počasnim umjetničkim ambasadorom makedonske ekonomije u svijetu, a pored brojnih nagrada i priznanja dobitnik je i statue “Majka Tereza”.

Jedna od najznačajnijih saradnji u njenoj karijeri je sa svjetski poznatim Edinom Karamazovom sa kojim je snimila album “Oblivion”. Ova saradnja se nastavlja i na sljedećem albumu Karamazova sa naslovom “Lutnja je pjesma” gdje se nalazi pored imenima kao Sting, Renee Fleming i Andreas Scholl. Ove godine je sa zadovoljstvom prihvatila poziv Makedonske radio televizije da predstavlja Makedoniju na predstojećem izboru “Pjesma Evrovizije 2012”.

Karte za koncert mogu se kupiti od 5. aprila u marketing službi BKC-a Tuzla i kod Seje i Vilija, po cijeni od 15 KM.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: