|

Kako se Dubioza kolektiv priprema za koncert? U Rocky stilu!

Kako se Dubioza kolektiv priprema za koncert? U Rocky stilu!
100
Klix.ba
1.12.2014. u 15:38
6
komentara
100

dijeljenja
Kako se Dubioza kolektiv priprema za koncert? U Rocky stilu!
Prvi regionalni Red Bull Soundclash, u kojem će sudionici biti Dubioza kolektiv i S.A.R.S., održat će se 20. decembra u Areni Zenica.
U pitanju je prvi Red Bull Soundclash u regiji i originalni koncept živog nastupa u kojem se susreću dva benda različitih profila po principu dva benda, dvije bine, jedan show. Bendovi će se nalaziti na dva stagea na suprotnim krajevima dvorane, dok će publika biti između i imati jedinstvenu priliku da čuje kako zvuče Dubiozine pjesme u izvođenju S.A.R.S.-a i obrnuto, kako oba benda izvode svoje i tuđe pjesme u potpuno drukčijim verzijama.

Prvi Red Bull Soundclash je održan 2006. godine u Nizozemskoj i od tada se proširio na pet kontinenata i 17 zemalja. Korijene vuče iz reggae sound systema Jamajke i jazz klubova New Orleansa. U Red Bull Soundclashu nastupala su velika imena svjetske muzičke scene kao što su Erykah Badu, The Ting Tings, Snoop Dogg, The Roots...

Sve informacije o Red Bull Soundclashu mogu se naći na Redbull.ba. Ulaznice su u prodaji na Kupikartu.ba, po cijeni od 10 KM do 10. decembra, a nakon 10. decembra cijena će biti 15 KM. Prodajna mjesta u Zenici su u agencijama Centrotrans (Mehmedalije Tarabara 4) i Dar Prirode (M. Tita 17). Od petka, 28. novembra, počinje i ulična prodaja u Sarajevu (plato Skenderije, ispred Tržnice i na Ferhadiji) i u Zenici (ispred Robne kuće Bosanka).


Do eventa je ostalo još nešto više od tri sedmice, a u međuvremenu pogledajte kako se vokalna sekcija Dubioze 'visinski priprema' u najboljoj Rocky tradiciji, te najavu S.A.R.S.-ovaca.

Prijavi grešku


Komentari (6)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...